Promocija knjige na Londonskoj školi ekonomije i političkih nauka

Jadranka KALUĐEROVIĆ, Vilijam BARTLET, Katarina ĐULIĆ, Sanja KMEZIĆ

Jadranka KALUĐEROVIĆ, Vilijam BARTLET, Katarina ĐULIĆ, Sanja KMEZIĆ

London, 17. novembar 2016. – Danas je na Londonskoj školi za ekonomiju i političke nauke (LSE) promovisana knjiga „Fiskalna decentralizacija i finansiranje lokalne samouprave u Srbiji i Crnoj Gori“. Autorke knjige dr Sanja Kmezić, dr Katarina Ðulić i dr Jadranka Kaluđerović, predstavile su glavne nalaze ovog istraživačkog projekta i odgovarale na pitanja publike. Promociju je moderirao dr Vilijam Bartlet, viši istraživač saradnik na Evropskom institutu Londonske škole za ekonomiju i političke nauke (LSEE).

Fokus ove studije su procesi fiskalne decentralizacije i sistemi finansiranja lokalne samouprave u Srbiji i Crnoj Gori u periodu 2000-2015. Kroz analizu uticaja pravnog okvira za fiskalnu decentralizaciju i lokalne finansije na budžete lokalnih samouprava u Srbiji i Crnoj Gori, knjiga identifikuje glavne prepreke i slabosti u procesu upravljanja fiskalnim odnosima između centralne i lokalne vlasti i sistemu finansiranja lokalne samouprave.img_3053

Izdavanje knjige „Fiskalna decentralizacija i finansiranje lokalne samouprave u Srbiji i Crnoj Gori” pordžan je kroz Program podrške regionalnom istraživanju (RRPP) na Zapadnom Balkanu, koji finansira Švajcarska agencije za razvoj i saradnju (RRPP).

Više o promociji možete pogledati ovde.

Tags: , , , , , , ,

Stupite u kontakt

Partneri

EFB
EURAK Beograd | All rights reserved!